Hvordan fungerer leie av container?

Algeco er en av de ledende leverandørene av containere i Norden. Vårt utvalg har stor variasjon av størrelser og design, og vi legger vekt på å kunne tilpasse oss kundens behov samtidig som vi møter internasjonale standarder. Det er slett ikke uvanlig at kunden ønsker å kjøpe våre containere, men utleie er en mye større del av vår virksomhet. Men hvordan fungerer leie av container i praksis for deg som kunde? Her er en liten oversikt over hva som er verdt å vite.

Hva koster det å leie container?

Et spørsmål vi ofte får, er hvor mye det koster å leie en container. Dette varierer ut i fra containertypen og hvor lenge du skal leie. Tommelfingerregelen er at jo lenger du skal leie, jo billigere månedsleie får du.

For langtidsleie, er det ingen grenser på hvor lenge du kan leie. Minsteprisen for leie av reefer er på en til 10 dager. Om du ønsker å leie en kortere periode enn dette, om det så bare er én dag, er det selvfølgelig helt lov, men du faktureres for alle ti dagene. 

Les også: 10 containere du kan leie eller kjøpe hos Algeco

Bestilling av container

For å være helt sikker på at du får containeren til ønsket leveringstid, anbefaler vi å bestille minst en uke i forveien. Da blir tiden fra du bestiller til containeren er overlevert, mer behagelig både for deg og for oss. Om du jobber i en bransje hvor det meste egentlig skulle blitt gjort i går, er dette noe vi har full forståelse for. Mange bestillinger blir gjort kort tid i forveien, og da gjør Algeco sitt beste for å kaste seg rundt og få levert så fort som mulig. Dette er noe vi tar stolthet i: at vi er raske på å respondere og snu oss rundt for å oppfylle dine ønsker. 

Tilleggsutstyr

Vi leverer containeren komplett, og du kan også velge en rekke funksjoner i tillegg. Om du for eksempel har behov for å låse, har vi førsteklasses låsbeslag. Om du trenger rampe for enklere tilgang, fikser vi dette også, pluss en lang rekke med annet ekstrautstyr som gjør leieforholdet enklere. 

Les også: Finn riktig containerløsning

Stor utleiepark med mye variasjon

De som ønsker å leie container fra oss, er alt fra privatpersoner som driver med oppussing eller må lagre møbler i en flytteprosess, til store aktører innen bygg og anleggsbransjen, eller restaurant- og matindustrien som ønsker kjøle- og frysecontainere. Med et så stort antall kundegrupper, er utleieparken nødt til å være stor og variert. 

Ved salg kan containeren konfigureres akkurat slik du ønsker. Ved leie har du ikke nødvendigvis like mange valg, da vi har en utleiepark med containere som skal kunne brukes igjen. Men det vil ikke si at du ikke har mange valgmuligheter. Våre standardcontainere kommer i en rekke størrelser, og vi har et stort utvalg kjøle- og frysecontainere, spesialcontainere, vekselcontainere og mannskapsvogner, som alle har et bredt utvalg spesifikasjoner. Lurer du på noe mer angående leie av container? Ta kontakt for en uforpliktende prat!