Derfor er gjenbruk av moduler, brakker og containere bedre for miljøet

Vi er opptatt av å holde en så bærekraftig drift som overhodet mulig. Derfor er løsninger som kutter i klimaavtrykket viktig for Algeco. Gjenbruk av moduler, brakker og containere er en enkel og effektiv måte å redusere utslippene.

Algecos bærekraftsmål 

For å vite om vi utgjør en forskjell er det viktig med konkrete mål. Hos Algeco har vi utformet helt spesielle bærekraftige mål og ESG-forpliktelser. Målene er underbygget av blant annet FNs 17 mål for bærekraftig utvikling. 

Noen av de konkrete målene vi har satt oss er: 

  • Redusere totale brutto utslipp i metriske tonn CO2e med 10 prosent innen 2025.  
  • 15 prosent reduksjon av karbonutslipp fra logistikkjøretøy innen 2025. 
  • Redusere avfall til deponi med 50 prosent per typisk enhet innen 2025. 
  • Redusere vannforbruket med 10 prosent innen 2025. 

Les også: Derfor bidrar våre modulbygg til fremtidens samfunn og byggemetoder

Hvorfor er modulbygg mer bærekraftige enn tradisjonelle bygg?

Det er flere ting som gjør at et modulbygg som regel er mer bærekraftig enn et tradisjonelt bygg. Se for deg store byggeklosser som stables sammen – den enkle måten å bygge på gjør prosessen oversiktlig og rask. Ved å bygge modulene inne i et stort lagerbygg, unngår vi å måtte frakte verktøy, maskiner og materialer rundt til ulike byggeplasser. Alt foregår på samme sted. Av samme grunn sparer vi arbeiderne fra å reise langveis til jobb hver dag. 

Når arbeidsplassen er innendørs slipper vi å varme opp uisolerte bygg underveis i prosessen, det sparer vi elektrisitet på. Vi slipper også å forurense med avfall og byggestøv på byggeplasser i ulike nabolag. Vi håndterer alt avfall etter forskrift for avfallshåndtering på byggeplasser. 

Les også: Fem fordeler med modulbygg

Hvorfor velger vi å gjenbruke moduler, brakker og containere?

Det korte svaret er fordi det er mer bærekraftig. En av fordelene med modulbygg og modulenheter er at de kan tas fra hverandre og settes sammen på nytt. Det gjør det relativt enkelt å gjenbruke dem samt å resirkulere deler. Enheter kan brukes opptil 20 ganger, og har en levetid på opptil 30 år. Opptil 96 prosent av delene som brukes er resirkulert, noe som gjør oss i stand til å minimere avfallet. Det er estimert at et modulbygg bruker omtrent halvparten av mengden innlemmet karbon sammenlignet med et tradisjonelt bygg. Dette kan du lese mer om i vår bærekraftsrapport her.

Alt dette har ført til en forretningsstrategi vi velger å kalle «loop-in-loop». Den innebærer at både materialer og enheter går i loop, slik at vi unngår å produsere helt nye råvarer hver gang. Jo mer vi gjenbruker og resirkulerer, jo bedre er det for miljøet. 

Vi har til enhver tid et lager med brukte brakker, moduler og modulbygg til salg. Ta en titt på vårt bruktmarked her for en fullstendig oversikt over hvilke varer som er tilgjengelig akkurat nå. 

Har du lyst til å høre mer om våre modulbygg eller containerutleie?

Hos Algeco står vi alltid klare for å hjelpe deg å realisere planene. Vi har lang og bred erfaring med å tilpasse modulene slik at de innfrir akkurat dine behov. Sammen finner vi en skreddersydd og bærekraftig løsning. 

Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale!