Derfor bidrar våre modulbygg til fremtidens samfunn og byggemetoder

Fra å effektivisere byggeprosesser, til gjøre det rimeligere å bygge kvalitet og i tillegg kutte unødvendige klimautslipp: Våre modulbygg løser en del utfordringer i samfunnet og bidrar til fremtidens byggeindustri. Har du/dere også lyst å bidra til sirkulærøkonomi i samfunnet vårt? Kontakt oss da vel.

Fleksibelt og tilrettelagt for forandringer

Har bedriften din et endret plassbehov av ulike årsaker, er vi i stand til å enkelt justere og tilrettelegge for slike endringer. Modulbyggene er laget for å kunne tilpasses etter den som bruker det. 

Se for deg et stort sett med byggeklosser som du kan plassere, bygge på, flytte på og fjerne eller sette sammen en ny kombinasjon av – slik fungerer modulbygg. Det åpner rett og slett opp for flere muligheter innenfor ulike sektorer. I dag har vi levert modulløsninger til skoler, sykehjem, kontorer og mange flere sektorer – alle med helt ulike behov.  

Du behøver heller ikke ofre estetikken eller designet fordi du velger modulbygg. Vi skreddersyr løsningen slik at sluttresultatet vil matche visjonen og funksjonaliteten du ønsker.

Minimalt med støy og støvplager i nærområdet under produksjonstiden 

Ettersom modulbyggene produseres «in-house» i store lokaler, og ikke på selve tomten der bygget skal stå under produksjonen, vil dette være en enorm avlasting for miljø og naboer rundt. En ting er at lydstøy som ofte oppstår under ulike deler av byggeprosessen reduseres, men en annen stor fordel er at støvutslipp heller ikke oppstår i nærmiljøet til tomten. 

Les også: Fem fordeler med modulbygg

Modulbygg kutter i klimaavtrykk 

En annen stor fordel med at modulbyggene produseres inne i varme, lyse fabrikklokaler, er store kutt i vårt klimaavtrykk.

Noen eksempler er: 

  • Frakt: Vi kutter behovet for å frakte materiale fra A-Å, men også behovet for at ansatte skal reise frem og tilbake for å kunne utføre jobben sin. 
  • Oppvarming: Det er ingen behov for varmevifter i det uisolerte bygget når det er kaldt ute ettersom modulbygget bygges inne i en fabrikk. 
  • Tørking av bygg: Det samme gjelder tørking av bygget. Vi sparer mye energiforbruk ettersom behovet for store industrivifter som står og går i dager, uker og måneder for å holde bygget tørt ikke lenger er der. 
  • Mindre forsøpling: Området der bygget til slutt skal stå vil bli mindre preget av søppel og avfall som fort kan komme på avveie under byggeprosjektet.


En tryggere arbeidsdag for våre ansatte 

Like mye som produksjonen av modulbygg «in-house» i fabrikk er godt for miljø og klima, er det også fordelaktig for de ansatte. Ved å ha byggeplassen inne, øker vi både sikkerhet og helse for de som setter sammen modulbyggene. 

Produksjonen foregår i trygge og forutsigbare omgivelser hvor også tilgangen til det beste verktøyet, maskiner og materiale befinner seg på samme plass – noe som forresten også sikrer kvalitet. 

Vi fjerner også utfordringer vær og vind kan kan skape for arbeidere på andre, tradisjonelle byggeprosjekter.

Ønsker du å vite mer om vår tilnærming til ESG? Les mer i vår årlige ESG-rapport her.

Kortere byggetid og færre kostnader gjør det enklere å møte behov her og nå 

Modulbygg er produsert av samme produkter som andre bygg, men prosessen og byggemetoden er mye mer effektiv og smartere. Mange av prosessene er automatiserte – som gjør at hele prosjektet vil være raskere å sette til livs. 

Mens modulene produseres i fabrikken, kan byggingen eller utarbeidingen av tomten foregå ved siden av. Slik muliggjør vi en langt kortere byggetid enn før. Vips, så har du et sykehjem eller en skole klar til bruk etter kun noen måneder, fremfor flere år. 

Har du lyst til å høre mer om våre modulbygg? 

Vi står alltid klare til å hjelpe deg med ditt neste byggeprosjekt! 

Kontakt oss i dag for en prat om modulbygg, eller andre spørsmål du har rundt våre produkter.