Fem fordeler med modulbygg

Å bygge med moduler er både effektivt og økonomisk, og i dag kan du få spennende løsninger av høy kvalitet. Her er fem fordeler med å velge modulbygg.

Modulbygg kan i dag være minst like bra som plassbygde bygninger og boliger. Vi i Algeco bygger både permanente og flyttbare modulbygg. Her kan du få bygg med smarte planløsninger og et godt innemiljø.

Våre moduler kan sammenlignes med byggeklosser – det er nemlig svært enkelt å fjerne eller legge til deler av bygget, og du kan sette bygningen sammen etter eget ønske. Usikker på om du bør velge modulbygg? Her er fem grunner til at det kan være en god idé.

1. Modulbygg er fleksible og flyttbare

Har du ikke bestemt deg for byggeform ennå, fordi prosjektets beliggenhet eller reguleringen ikke er fastsatt? Da er det greit å vite at modulbygg har flyttbare enheter. Dette gjør dem til svært fleksible bygninger og boliger, og det er enkelt å ta bort hele eller deler av bygget, for så å sette dem sammen igjen der du ønsker.

Modulbygg er dermed perfekt for ulike bygg som skal stå i både lange og korte perioder. Skolebygg, treningslokaler, kontorbygg eller omsorgsboliger – fleksibiliteten og flyttbarheten til modulbygg gjør dem svært anvendelige.

2. Byggetiden er svært kort

Mange prosjekter må av ulike grunner ferdigstilles på rekordtid etter bestilling. Da kan det være lurt å velge modulbygg. Her er nemlig byggetiden svært kort, og tomten eller området kan bli opparbeidet samtidig som modulene produseres på fabrikken.

Å arbeide på denne måten fører ikke bare til rask levering og ferdigstilling av byggene, men også til mindre støy og forstyrrelse fra byggeplassen. Du vil altså kunne få bygget ditt på plass, uten å være til for mye bry for naboer eller andre som arbeider i området.

3. Modulbygg er svært robuste og har lang holdbarhet

Redd for at modulbygg ikke holder samme standard som andre bygninger? Dersom du går for modulbygg, vil du faktisk få svært holdbare og robuste bygg med god boligstandard. Våre moduler tåler store påkjenninger og slitasje, noe som gjør at de fungerer flott som alt fra barnehager til leiligheter for vanskeligstilte.

Modulbyggene fra Algeco har også god ventilasjon, og vi følger alltid de tekniske forskriftene (TEK 17) og Arbeidstilsynets bestemmelser når vi planlegger ventilasjon til for eksempel skoler eller barnehager. I tillegg er vi nøye med å plassere bygget riktig når det kommer til beregning av sol- og vindforhold.

4. Du kan velge blant et hav av løsninger til en rimelig pris

Et modulbygg er ikke bare et modulbygg. Du kan velge og vrake i et hav av ulike løsninger, og det er selvsagt også mulig å skreddersy ulike prosjekter etter dine spesifikke ønsker. Da modulbygg i all hovedsak består av standardiserte «byggeklosser» som kan flyttes rundt, plasseres ved siden av hverandre eller oppå hverandre, blir det enkelt å skape unike rom og bygninger. Vi bruker også anerkjente arkitektkontorer når vi utarbeider de forskjellige konseptene våre. Dette fører til at byggene både blir brukervennlige, praktiske og trivelige å være i. Hvert prosjekt vi er involvert i får også en utarbeidet kvalitetsplan, slik at vi kan møte ulike behov.

Modulbransjen har løftet begrepet delingsøkonomi til noe mer. De fleste aktører i bransjen er utleiere, og Algeco er ikke noe unntak. Alle fordeler med modulbygg forsterkes bare ytterligere dersom man leier både rom og opplevelser. Leie er en veldig viktig del av opplevelsen, servicen og produktet.

Selv om det inngår mye arbeid i å skape gode bo- og oppholdsrom eller arbeidsplasser, vil ikke modulbyggene fra Algeco spise opp hele budsjettet ditt. Som sagt, så tilbyr vi standardiserte løsninger og kort byggetid – dette fører til at prislappen blir langt lavere enn ved andre tradisjonelle byggeprosjekter. Penger spart er penger tjent. Når du sitter igjen med ressurser, kan du bruke disse på å skreddersy spesialløsninger til ditt nye bygg – eller kanskje skaffe deg det perfekte interiøret, slik at boligen eller arbeidsplassen føles komplett.

5. Modulbygg skaper miljøgevinst

Siden det tar langt kortere tid å ferdigstille byggeprosjekter ved å bruke modulbygg, vil dette redusere aktiviteten på byggeplassen betraktelig. Området rundt spares også for søppel og avfall, det brukes mindre strøm i byggefasen og færre arbeidere vil måtte reise til og fra byggeplassen. Dette vil, enkelt sagt, være svært positivt for miljøet.

Modulbygg vil dermed føre til en stor miljøgevinst, noe fremtiden vår sårt trenger. Du vil også få et bygg med litt lavere karbonfotavtrykk, som vil være godt for planeten og samvittigheten.

Velg Algeco som leverandør av ditt neste modulbygg

Overbevist om at modulbygg kan være noe for deg? Bestill fra Algeco, og få bygget ditt ferdigstilt på «null komma niks». Vi har lang og bred erfaring innen ulike byggeprosjekter, og har ferdigstilt alt fra skoler og barnehager til hoteller, kontorer, offentlige omsorgsboliger og boliger for vanskeligstilte.

Passer det ikke å kjøpe et modulbygg, kan du også leie moduler eller hele modulbygg for korte eller lengre perioder. Vi tilbyr også brukte bygg for salg til enhver tid. Dette er bygg som har vært til utleie og som selges av ulike årsaker. Her er bruksverdien høy, og du får muligheten til å gjøre et svært godt og miljøvennlig kjøp. Ta kontakt med oss, så kan vi sammen finne den rette modulløsningen for deg!