Transport av containere: pris og praktisk info

Å leie containere fra Algeco skal være trygt, forutsigbart og miljøvennlig. Vi har et stort standardisert utvalg i ulike størrelser og design, og skreddersyr også gjerne containere for å imøtekomme spesifikke behov du måtte ha. En ting som mange kunder forståelig nok er interessert i å vite mer om før de bestiller, er prisen. Én ting er selve leieprisen, men hva med frakten for å få containeren fra A til B?

Å frakte containere kan by på utfordringer

Før du bestiller transport av container, vil gjerne selgeren stille deg noen spørsmål. Er det hindringer på plassen som kan by på utfordringer for kranen? Dette kan være alt fra strømledninger til takutstikk. Har leveringsstedet plass nok til en kranbil? Støttelabbene trenger 3-4 meters ekstra bredde å stå på utenom bilen. Dersom du skal ha mer enn én container på samme sted, er det plass til både kranbil og tilhenger? 

Spesielt sistnevnte er viktig. Vi prøver så langt det lar seg gjøre å alltid kjøre en leveranse med tilhenger, da det hjelper oss å redusere klimaavtrykket med nesten 50 prosent. Dessuten vil det for deg som kunde være svært kostnadsbesparende om vi kan frakte flere containere på én gang. Alle disse tingene vil påvirke den endelige prisen for frakt.

Hvor langt skal containeren transporteres?

Prisen for transport vil naturligvis variere ut fra hvor langt containeren skal fraktes. Transportprisen blir beregnet ut fra antall kilometer fra vår base til leveringsstedet. Når det er sagt, har vi også fastpriser til gitte nærområder fra våre depoter i Oslo, Bergen, Haugesund, Trondheim, Sandnes og Skytta.

Det er verdt å trekke frem at transporten ikke vil være inkludert i selve leieprisen. Denne kommer utenom, da det er så mange variabler som vil påvirke transportprisen. 

Les også: Hvordan fungerer leie av container?

Vi leverer til et gitt tidspunkt

Ofte vil kunden ønske levering på et spesifikt klokkeslett. Dette er vanskelig å fastslå, fordi det er mange faktorer som kan spille inn på tiden en levering tar. Trafikkmengde, uforutsette hendelser i trafikken, og ventetid hos leverandøren fordi flere skal hente ut containere på samme tid, er alle ting som gjør det vanskelig å konkretisere leveringstidspunktet. Når det er sagt gjør vi alltid vårt ytterste for å levere innenfor en gitt tidsperiode, for eksempel klokken 9-11, som skal være lettere for deg som kunde å forholde deg til.

Ved store leveranser, som til en festival eller et annet arrangement med mye publikum, vil vi trenge minst en uke til transport begge veier, altså levering og innhenting. 

Lurer du på noe ved leveranse og pris på containere? Ta kontakt, så hjelper vi deg!