Slik velger du forskaling til prosjektet ditt

Skal du starte på et nytt byggeprosjekt som krever forskaling? Forskalingen former betongskjelettet i bygget, og må være solid. Det finnes flere måter å forskale på, derfor er det lurt å vite hvilken som passer best til ditt byggeprosjekt. Her finner du litt om de ulike typene forskaling som finnes, slik at du lettere kan velge riktig til ditt prosjekt. 

Hva brukes forskaling til?

Forskaling er midlertidige former som betongen til bygget støpes i. Betong er som regel fundamentet i et bygg, både i gulv og vegger. Siden betongen er tung og myk når den støpes, må forskalingen både gi riktig form og være sterk nok til å holde betongen på plass mens den stivner. Derfor er det viktig å ha riktige mål på forskalingen og bygge den slik at den holder formen når betongen er på plass. Snakk gjerne med eller få hjelp av fagfolk når du skal gjøre forskaling av en viss størrelse, det krever god planlegging og at man følger visse retningslinjer slik at bygget blir sikkert.

Les også: Forskaling – dette bør du vite 

Ulike typer forskaling

Det finnes flere typer forskaling til ulike formål. Det er mulig å bygge forskalingen helt selv, men det kan være krevende å få til en skikkelig forskaling på den måten. Det aller enkleste er å bruke systemforskaling i form av forskalingskassetter

Forskalingskassetter er ferdig laget, solide former som kan brukes om igjen opp til 50 ganger. De kan tilpasses dine mål og er lette å bruke. 

Hos Algeco kan du velge mellom tre ulike typer forskalingskassetter: 

  1. Veggkassetter 

Malthus veggkassetter brukes til forskaling av vegger. Dette er solide kasetter som kan bestilles i ulike høyder og bredder tilpasset ditt behov. Kassettene bygges i høyden som lego, og sikres med malthusstag. Når kassettene er satt opp og sikret fylles de med betong som størkner før du fjerner dem. Hos Algeco får du i tillegg til veggkassetter, hjelp til planlegging og alt du trenger til å sette dem opp. 

  1. Ringmurkassetter

Det ligger i navnet, ringmurskassetter brukes til å lage ringmuren til et bygg. Ringmuren danner fundamentet som bygget skal stå på. Ringmurskassettene kommer i høyde opp til 60 centimeter og er enkle å montere. De er solide med tilpassede formstag. Armeringsjern kan enkelt støpes inn i betongen ved å feste dem på formstagene. 

  1. Spesialkassetter

Blir både veggkassettene og ringmurskassettene feil størrelse så er det mulig å bestille spesialkassetter. Disse kommer i mål opp til 320 x 60 centimeter og kan fås i flere ulike størrelser. Spesialkassetter kan være løsningen for deg som trenger egendefinerte mål til forskalingen.

Få alt du trenger til forskaling hos Algeco

Felles for alle forskalingskassettene er at de er enkle å bruke, solide og gjenbrukbare. Før du hopper i det, husk alt tilbehøret du trenger til forskalingen, som kiler og hjørnelåser. Husk at du både kan kjøpe og leie forskalingskassettene. Hos Algeco finner du både materialer og flinke fagfolk med lang erfaring og mye kunnskap. 

Har du behov for en komplett leverandør innen forskaling?

Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig prat, sammen finner vi den beste løsningen for deg.