– Med Algeco går ting av seg selv

Norway Cup ble arrangert første gang i 1972, og har siden den gang vokst til å bli verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 6 og 19 år. Årets cup slo alle rekorder med nesten 2 200 påmeldte lag. Det innebærer 30 000 deltakende spillere, og estimert 70-80 000 besøkende på Ekebergsletta per dag i en hel uke. Dette er en enormt stor rigg, og krever kompetanse og løsningsorienterte hoder fra alle involverte. Derfor er Algeco stolte over å ha levert kjøle- og frysecontainere til fotballcupen i mange år. 

– Vi serverer 22 000 varme måltider per dag. Så vi er helt avhengige av å ha gode kjøle- og frysecontainere. Alt dette er det Algeco som leverer til oss, sier Martin Andersson, Marked og Sponsorsjef i Norway Cup. 

I tillegg til kjøle- og frysecontainere til bespisning, har fotballcupen også omtrent 40 boder og kiosker på sletta som driver med salg, som Algeco står for. 

Algeco har vært fast leverandør for Norway Cup år etter år. Ettersom cupen har vokst i omfang, har leveransene blitt større. 

– Vi har utviklet mattilbudet vårt, med mer mat som treffer bredere, så da trenger vi flere kjølecontainere. Vi er avhengig av at leverandørene våre er selvgående, og med Algeco går ting litt av seg selv. Det er viktig på et så stort event som dette, som krever solide leverandører og faste rutiner, fortsetter Andersson. 

Norway Cup er full av avdelinger, fra salg, presse og kultur, til sikkerhet, teknisk og IT, som alle består av frivillige deltakere. Med 1860 frivillige er det den største frivillige organisasjonen i Norge. Når disse trenger ekstra kontorer har Algeco levert moduler til tekniske rom.  

Les også: Algeco leverer til Norges største musikkfestival

– Det er et klassisk eksempel at frivillige skal stå på salg og trenger litt opplæring. For eksempel måtte noen fra Algeco komme ned og gi en kjapp opplæring på panelet for å stille temperaturen. De løste det veldig kjapt. Algeco vet at det alltid dukker opp noe, og da er de bare en telefonsamtale unna for å komme og hjelpe. Det er veldig profesjonelt og sømløst, sier Andersson. 

Det er ingen tvil hos markedssjefen om at Algeco kommer til å være en viktig støttespiller i årene fremover også: 

– Vi har ikke råd til å feile på ting, og det er viktig for oss at ting går som smurt. Når de er så enkle å jobbe med og alt går enkelt for seg, er det ingen grunn til å bytte leverandør.

I likhet med Algeco er Norway Cup opptatt av bærekraft, noe de har jobbet aktivt med siden 2017. For eksempel må alle lagene som deltar i fotballturneringen velge seg ut ett av FNs bærekraftsmål å ha fokus på når de melder seg på turneringen. Da er det også viktig for organisasjonen at leverandørene deres oppfyller kravene som er satt til bærekraftig produksjon. 

– Vi forventer at alle våre leverandører har det på agendaen og at de ser seriøst på det. Vi byttet strømleverandør og fjernet alt som hadde med aggregat å gjøre for mange år siden, og vi har gått aktivt inn for å forbedre kildesorteringen. I 2023 forventer vi at alle tar dette med utslipp på alvor, og det er vi glade for at Algeco gjør, sier Andersson. 

Han trekker også frem det gode samarbeidet, både internt og med andre partnere, som en god kvalitet hos Algeco. Hvis for eksempel Hennig Olsen skal selge is på sletta under cupen, bruker de en container fra Algeco og får gode priser fra dem.– Nye partnere er veldig opptatt av det praktiske, og da er det greit kunne videresende dem til Algeco, som tar seg av alt de måtte lure på. Algeco jobber med store aktører ellers også, så de vet jo akkurat hva et event trenger. Vi er kjempefornøyde, avslutter Andersson.

Algeco leverer et bredt utvalg av containere og vogner. Se utvalget her.