Leverer til Norges største musikkfestival

Siden den spede begynnelsen i 2014 har Tons of Rock blitt Norges største musikkfestival, selve samlingspunktet for alle dedikerte fans av rockemusikk. I 2023 utvidet de fra å være en tredagers-festival til fire dager, og kunne skilte med store navn som Guns N’ Roses, Iggy Pop, Kvelertak, Madrugada og Pantera. I løpet av festivalen var det cirka 100 000 besøkende, eller 25 000 i snitt per dag. En slik gigantisk festival trenger selvfølgelig pålitelige leverandører, og gjennom mange rocke-år har Algeco hatt ansvaret for å levere containere til Tons of Rock. 

På festivalområdet på Ekebergsletta ovenfor Oslo har Algeco levert 71 containere for Tons of Rock i 2023. Hele 55 stykker var kjøle- og frysecontainere for å selge mat og drikke til festivaldeltakerne, mens 16 containere var til annen bruk.

– Mattilbudet vårt er stort, og vi har i hvert fall 25 ulike matutsalg. Et matområde har fort 6 containere på 20 fot, hvor kanskje én er frys og 4-5 er kjøl. Det er ikke mange leverandører som klarer å levere det store antallet vi trenger. Ettersom festivalen vår øker i omfang hvert år, blir bestillingen større og Algeco leverer år etter år, sier Jørgen Snøås Gustavsen, festivalkoordinator og tidligere arenasjef i Tons of Rock. 

Fra å ha cirka 45 000 besøkende i 2019 til 80 000 i 2022, og i år bikke 100 000 deltakere, har behovet for containere naturligvis økt hvert år. Gustavsen er imponert over Algecos evne til å håndtere det økende behovet på kort tid. 

– Algeco kjenner godt til festivaldrift og hva det går i. Det er en stor logistisk oppgave og mye som skal løses på kort tid, for eksempel 50 containere som skal plasseres på ulike steder til ulike tidspunkter. At levering og henting går som planlagt er en stor utfordring, men det får Algeco veldig bra til, sier Gustavsen.

Utenom kjøle- og frysecontainere til selve festivaluka, har Tons of Rock også leid lagercontainere til oppbevaring hele året. Der oppbevarer de utstyr fra år til år som skal brukes under festivalen. 

I 2022 ble Tons of Rock sertifisert som Miljøfyrtårn, altså at de setter miljø i fokus når det gjelder produksjon, innkjøp og avfallshåndtering. Dette er også noe Algeco legger mye fokus på, og vi er stolte av å ha miljøvennlige samarbeidspartnere. For at Tons of Rock skal dokumentere sitt miljøavtrykk, jobbet Algeco med festivalens miljøkoordinator for å følge opp utslipp. Våre containere er utstyrt med Carrier NaturaLINE-aggregat, verdens eneste Reefer-aggregat med CO2 som kuldemedium. De bidrar altså til en bærekraftig oppbevaring. Etter festivalen gjenbrukes containerne gjerne andre steder, samt på neste års festival. 

Når planleggingen av det neste året begynner denne høsten, er det ingen tvil om at Algeco skal stå for containerleveransen også i 2024. 

Les også: Med Algeco går ting litt av seg selv

– Vi tenker absolutt å bruke Algeco igjen. Vi har et veldig godt samarbeid, og en god dialog som gjør at vi sammen kan løse alle utfordringer som kommer vår vei, sier Gustavsen. 

– De er også gode til å passe på at vi bestiller i god tid for å ha nok kapasitet. Dessuten er leveransen forutsigbar. Vi får det vi er blitt lovet, og fakturaen blir det vi avtaler, så det er veldig greit å forholde seg til, avslutter han fornøyd.

Algeco tilbyr et bredt utvalg av containere og vogner. Se utvalget her.