– Det har alltid vært salg som motiverer meg

Da Rebecca Sørensen (30) begynte i Algeco i februar 2022, var hun blant de yngste i bedriften. Men det skortet ikke på arbeidserfaring, og i tillegg kan hun trekke fra et vell av kunnskap rundt seg som de eldre kollegene gladelig deler.

– Kunnskapsnivået, hjelpsomheten og åpenheten på kontoret er noe av det beste med å jobbe i Algeco. Jeg er veldig heldig som har så mange rundt meg som har jobbet i firmaet i mange år. Men utenom kunnskapen som de sitter på, som det antakeligvis tar flere år før jeg har opparbeidet meg, merker jeg ingen aldersforskjell på kontoret, sier Sørensen. 

Hun begynte med salg i butikk i 2011, og hadde litt av en reise derfra. Etter å ha jobbet seg opp til nestleder, og deretter til daglig leder, var hun til slutt eier av butikken. Men det har alltid vært salg som motiverer henne, så etter hvert fortsatte reisen som selger, som til slutt førte henne til Sales Container i Algeco. 

– Førsteinntrykket mitt av bedriften var veldig godt, og det ble raskt bekreftet da jeg begynte å jobbe der. Det er stort fokus på trivsel på jobben. Algeco setter pris på sine ansatte, sier hun. 

I tillegg til å være en del yngre enn resten, er Sørensen også en kvinne i et temmelig mannsdominert yrke. Et av Algecos mål er å jevne ut kjønnsforskjellene ved alle sine lokasjoner. Etter Rebecca, har Container og Reefer-avdelingen ansatt enda en dame på hennes alder, i Bergen-avdelingen. 

– Jeg tror de andre setter veldig pris på å ha noen damer på laget, og at de gjerne skulle ønske vi var enda flere, sier Sørensen.

Noe som kjennetegner alle som driver med salg, er at man må ha bein i nesa og tåle en støyt. Med all sin erfaring har Rebecca utarbeidet en strategi for hvordan hun går frem. Den går ut på å ta for seg ett og ett marked, for eksempel elektrikerbransjen. Ved å snevre seg inn på et spesifikt marked får hun lettere oversikt over hvilke kunder som er aktuelle og hvilket behov de har. Deretter kan hun jobbe seg bransjemessig bortover. 

– Følelsen av å lande et salg, motiverer meg. Samtidig motiveres jeg av at ledelsen ser hva jeg gjør, hva jeg presterer, og at det blir satt pris på. Den type tilbakemeldinger får jeg i Algeco. 

Les også: Ny i Algeco: Mye kunnskap rundt meg

Som alle andre innen containersektoren, kommer Sørensen til å bli involvert i festivalbransjen til sommeren, og selv om hun med egne ord ikke er noe festivalmenneske, gleder hun seg til å jobbe med Oslo Pride og andre festivalaktører. 

– Jeg gleder meg uansett hva fremtiden bringer. Det er så mange arrangementer i løpet av et år hvor vi lærer av hverandre. Vi har alt fra firmaturer til fabrikker og messer hvor vi står og selger, og da lærer man fra sine kolleger, også de fra andre avdelinger. Jeg gleder meg til å øke kunnskapsområdet mitt på forskjellige måter. Hvordan det blir gjort, gjenstår å se!