Før var han kunde av Algeco – nå er han selger

Før Vegard Sveen begynte som selger i Algeco i desember 2022, jobbet han mange år på den andre siden av bordet. Da var det FM-leveranser som var fokuset, med leveranse av tjenester som for eksempel security, kantine, renhold, office support, leirdrift, og bygg og vedlikehold. 

Det var fra FM-bransjen han gikk til å bli Project Sales Manager for Algecos camp & industry-avdeling i Haugesund. Sveen kjente altså godt til Algeco fra før, som hans tidligere leverandør av boligrigger, og erfaringen fra den andre siden kommer godt med. 

– Jeg får definitivt brukt en del av kontaktnettet og kjennskapen til bransjen som jeg har fra før. Jeg har blant annet arbeidet med revisjonsstanser på alle Equinor sine landanlegg, og har vært Site Manager på lokasjonen deres på Kårstø. Jeg lærte mye, og det er fint å ta med seg inn i Algeco. Det føles som en stor fordel, forteller han. 

Førsteinntrykket av kontoret og kollegene var veldig godt, og det var tydelig at Algeco er en plass hvor man tar vare på hverandre. Den andre uken i den nye jobben var det rett på julebord. 

– Her blir du tatt imot med åpne armer. Det er et veldig godt miljø, og jeg satte veldig pris på det sosiale og teambuildingen som var tilstede umiddelbart. Algeco er flinke til å ta vare på folk, sier han.

Selv om han hadde erfaring med mersalg fra før, var han spent på den nye hverdagen med aktivt salg. Men Algeco har levd opp til forventningene om en spennende og givende arbeidsplass. 

– Jeg liker måten vi jobber på i Algeco. Vi er flinke til å snakke sammen, og jeg vet at om en av mine kolleger har gitt et tilbud på for eksempel container, kan jeg hekte meg på. Dersom kunden først har behov for det ene, har han gjerne behov for noe av det andre også. Det ligger et enormt potensial der, sier Sveen.

Han forteller at det ikke gikk mange dager før han sendte avgårde første tilbud. Allerede det andre tilbudet han sendte, vant han. Han mener litt av grunnen er at Algeco har produkter som det er lett å engasjere seg i. 

– Vi har spennende produkter, for eksempel modulcover i stedet for plast rundt modulene. Vi kan spare 16 tonn med plast hvert år. Jeg synes sånt er spennende å være med på, forteller han. 

Ved siden av arbeidet, er mat og drikke en stor interesse for Sveen, noe som strekker seg langt tilbake til hans tid som kokk i hotell & restaurant-bransjen. Ellers er han glad i å komme seg ut i skogen og opp på fjellet, selv om han innrømmer at det ikke er alltid han kommer seg til toppen:

– Det er kanskje litt selvmotsigende at jeg skal klatre på fjelltopper når jeg har høydeskrekk. Det har faktisk hendt at jeg har måttet snu og gå ned igjen, men likevel er det min største lidenskap, avslutter Sveen.