Tvinner ikke tommeltotter i Algeco

Frank Sneen (59) har vært en del av Algeco-teamet i litt over et år, og tok med seg et mantra fra den gamle arbeidsplassen inn i rollen som Selger Container & Reefer: «You can’t do business sitting on your ass».

– Det å sitte og tvinne tommeltotter, det gjør vi ikke i Algeco. Er det stilletid, må man bruke det til å jobbe med kunder. Det er så mange konkurrenter der ute, så om du ikke forteller at du er tilstede, vil kundene velge det de finner andre steder. Du må rett og slett være synlig, og det syns jeg Algeco har vært flinke til, sier Sneen. 

Ved siden av hverdagssalget som er en konstant motivasjon for Sneen, syns han festivalsesongen i sommer var spennende, med store leveranser rundt omkring i hele landet. Det har også vært en leveranse av mobile kjøleromenheter på 2 x 20 fot til Røråsmeieriet, og et pågående prosjekt i Tromsø med 2 x 40 fotere til tilsvarende bruk. Og han ser fram til et spennende prosjekt på Hitra utenfor Trondheim, som omhandler det vi kaller innfrysningscontainere. 

– Ut ifra det Algeco har blitt og skal bli, ligger det et enormt potensiale her. Det samme gjelder markedet vi jobber oss mot. Salg og utleie av de produktene vi har, vil bare øke fremover. Da må vi være flinke til å fortelle hva vi har. Vi har ikke bare reefere og containere, vi har ganske mye annet også, og det syns jeg er viktig å fortelle kundene om, sier Sneen. 

Ellers er han opptatt av å benytte seg av alt Trondheim har å tilby av kultur som konserter og teater, og engasjerer seg i det lokale fotballaget. Sneen har drevet med salg siden 1987, og har lenge vært selvstendig næringsdrivende. Nå setter han pris på å jobbe i et stort system med ressurser tilgjengelig hele tiden, og kolleger som alltid støtter hverandre. 

– Størrelsen teller når vi skal ut i Europa og verden forøvrig, da er det en fordel å være en stor aktør. Kvaliteten vi har, ikke bare på innkjøp, men på det tekniske, tror jeg kundene setter pris på. Det må du selge inn, og jeg syns vi er et godt salg- og markedsteam i Algeco. Vi har dyktige folk som hjelper til med det aller meste, som har kompetanse og lang erfaring fra produktene vi har i systemet vårt, og kolleger som støtter hverandre og som gjenspeiler seg i et supert team på avdeling 47 i Trondheim.