Totalpakke til to konkurrenter

Bane NORs InterCity-prosjekt skal gi halvannen millioner mennesker kortere reisetid og flere avganger på Østlandet. Det første store tiltaket er å bygge en tunnel for dobbeltsporet jernbane fra Kleverud til Tangenvika. Den 3,1 kilometer lange Hestnestunellen skal bygges av Veidekke. Dette kommer til å bidra til kortere reisetid mellom Oslo og Hamar, og mer klimavennlig trafikk når prosjektet etter planen står ferdig i 2027. 

Dessuten skal det bygges en bru over Tangenvika i Stange, den andre delen av InterCity-prosjektet. Ansvaret for å bygge den i overkant én kilometer lange brua har gått til Implenia. Tross at de to bedriftene er konkurrenter, leverer Algeco en totalpakke til begge aktørene. Slike samarbeid er relativt unike, men Algeco har gode løsninger for samspill mellom bedrifter. I stedet for å rigge for to arbeidsplasser som har et felles mål, er det pengebesparende for Bane NOR å samle alt under ett prosjekt, en løsning vi i Algeco er stolt av. 

Det blir en komplett campløsning med kantine, boligrigger og kontorer. Prosjektet har en verdi på 40 millioner kroner, og leveringen begynner i august-september.