Moduler fra Algeco hos McDonald's

Ved første øyekast kan det se ut som et hvilket som helst fastfood-sted. Men under fasaden til McDonald's i Shropshire ligger noe helt annet – Storbritannias første karbonnøytrale restaurant. Bygget på moduler fra Algeco! 

At McDonald’s åpner en ny restaurant er ikke noe uvanlig. Men det var stor oppmerksomhet rettet mot åpningen i Shropshire i England. Grunnen? Jo, det er landets første karbonnøytrale restaurant. Dette betyr at både bygget og driften ikke påvirker drivhuseffekten. 

– Vi ønsker at maten vår skal serveres fra restauranter som er bærekraftige for fremtiden, og dette er et stort skritt mot å realisere den ambisjonen, sier Beth Hart, Vice President, Supply Chain & Brand Trust i McDonald's. 

Valget av leverandør falt på Algeco, som med sine moduler kan tilby et moderne og klimavennlig alternativ. 

– Vi har hatt et tett samarbeid med McDonald's i flere år hvor vi har jobbet sammen for å utvikle teknikker og produkter til nye restauranter, sier Paul Beard, Senior Design Manager i Algeco UK. 

Bygget var 80 prosent ferdig i fabrikken og alle byggematerialer ble nøye utvalgt for å redusere karbondioksidutslipp og avfall. Konstruksjonen består av et resirkulerbart stålrammesystem. Som isolasjon brukes saueull i stedet for tradisjonell glassull eller plast. Tak, gulv og fasade er laget av resirkulert kjøkkenutstyr og IT-produkter i plast. Og på taket er det solcellepaneler som skal forsyne bygget med energi sammen med vindkraft. 

Tomten rundt er også bygget etter samme klimasmarte tankegang. Kantsteinen er laget av resirkulerte plastflasker. Det er også et system for oppsamling av regnvann som skal brukes i det anlagte grøntområdet hvor frosker og andre dyr kan leve.  

– Dette er et landemerke for McDonald's, Algeco og byggebransjen generelt. Å konstruere et bygg med netto nullutslipp viser at de ambisiøse målene som er satt kan nås med våre modulære løsninger, sier Graham Stevenson, Construction Manager i Algeco, Storbritannia. 

Et aspekt ved bærekraftig arbeid er også å finne en fleksibel løsning som kan tilpasses fremtidige behov. Det får du med Algecos moduler, som kan flyttes, rekonfigureres og resirkuleres – alt avhengig av behov og forhold. 

Er dette et konsept som vil bli etterspurt av flere kunder i fremtiden? 

– Ja, vi integrerer allerede noen av disse initiativene i vårt standard byggeprogram og Algeco er i forkant med å hjelpe McDonald's å nå målet om at alle nybygde restauranter i Storbritannia skal være karbonnøytrale innen 2025, sier Paul Beard.