ISO-sertifiseringen åpner for nye muligheter for Algeco

I desember nådde Algeco nok en stor milepæl. Da ble det klart at selskapet har ISO-sertifisert hele virksomheten i Norden, inkludert den estiske modulfabrikken, etter standardene 9001, 14001 og 45001.

Mange kunder har dette som et krav til sine leverandører. Nå er det dokumentert at vi har prosedyrene og standardene som kreves, sier Alex Zografos, HSEQ Manager, Algeco Nordics.

Algeco er en ledende leverandør av modulbaserte tjenester og produkter. Selskapet tilbyr fleksible, kostnadseffektive og relevante løsninger for moduler, containere og brakker. Nå har de tatt et stort steg på det nordiske markedet ved å ISO-sertifisere virksomheten.

Sertifiseringene, som gjelder kvalitet, miljø og arbeidsmiljø, krever kontinuerlige kontroller og rapporter. Alex Zografos ledet prosjektet. Nå har han store forhåpninger om at investeringen vil føre til mer virksomhet for Algeco.
– Det åpner for flere muligheter. Mange kunder, både fra det private og det offentlige, har dette som et krav til sine leverandører. Nå er det dokumentert at vi har de prosedyrene og standardene som kreves, sier han.

Intensjonen var å vente med Algecos modulfabrikk i Estland. Men da hele den nordiske virksomheten (Norge, Sverige, Danmark og Finland) ble ISO-sertifisert i 2022, valgte selskapet å gjøre det samme i den estiske fabrikken.
– Takket være godt samarbeid på tvers av landegrensene fikk vi jobben gjort. Du kan si at vi gjorde ni måneders arbeid på en tredjedel av tiden i Estland, sier Alex.

Alex Zografos er tydelig fornøyd med å ha sertifikatene på plass. Men han forteller også at det er nå arbeidet starter for alvor.
– Vi må bevise at vi gjør og holder det vi lover. Det er lett å «talk the talk», men vi må også «walk the walk». Vi må overholde sertifiseringene på alle nivåer.