– Hver dag er en ny dag i Algeco

Geir Chruickshank begynte med salg av container og reefer i Algeco i 2018. Før det hadde han mange år innenfor TV-sektoren, da han jobbet med distribusjon i Telenor. Tiden i Algeco har vært lærerik og har gitt ham et nytt perspektiv på bærekraft. 

– Vi er her for å hjelpe kundene og dekke deres behov, enten ved å effektivisere deres prosesser eller å hjelpe dem med det grønne skiftet. Det gjør hverdagen veldig spennende, forteller Chruickshank.

Noe han setter pris på ved å jobbe i Algeco, er at han får være med på reisen til en bransje og en verden som er i forandring. På de fem årene han har jobbet på Algecos avdeling i Bergen, har det skjedd store forandringer. 

– I alle offentlige prosjekter, uansett om det er bybaneutbygging eller entreprenørbransjen, skal man helst bruke elektrisk kraft. Det er nesten samme utvikling i vår bransje som med elbiler. Det merker man godt i bransjen, sier han.

Det er tydelig at de største forandringene dreier seg om det grønne skiftet. 

– Det er en spennende bransje fordi man holder på med så mye nytt. Veldig mye som skjer på containerfronten nå er i endring. Det er gjenbruk, og du skal kunne flytte på ting. Man skal ha avfallsstasjoner så alt som skal kastes sorteres riktig. Og på anleggene skal man gjerne ha ladestasjoner, batteribanker og forskriftsmessig strømforsyning. Det kommer så mange nye produkter som går på lagring av disse tingene. Det handler ikke lenger bare om tradisjonelle verkstedcontainere og lagercontainere. Også på kjolecontainerne er det kommet moderne løsninger som skal forhindre matsvinn. Alt dreier seg om el-sikkerhet og miljøbesparelser, sier Chruickshank.

Denne utviklingen er viktig for Algeco, og Chruickshank forteller at fokus på miljø og bærekraft er godt innprentet i arbeidsmiljøet. Dette har han hentet mye lærdom fra som han bruker både på jobb og i hjemmet. 

– Man lærer mye. For det første tar du til deg ny kompetanse selv, og du får også ta del i å lære litt av kundene. Det har også endret mine egne holdninger med å se muligheter rundt gjenbruk og sikker lagring. Man blir opptatt av disse tingene, og det blir en del av livsstilen å være mer bevisst, forteller Chruickshank. 

For friluftsentusiasten Chruickshank, som liker å tilbringe kvalitetstid på hytta eller med en fiskestang i hånda, er dette et viktig perspektiv. Utenom at fremtiden kommer til å handle mye om gjenbruk, utnyttelse av grønne ressurser og sikring for å forebygge utslipp i miljøet, vet ikke Geir Chruickshank hva de neste årene kommer til å by på, og denne spenningen setter han pris på. 

– Det at man ikke vet hva det neste som kommer er, holder hjernetrimmen i gang. Hver dag er en ny dag i Algeco. For et år siden hadde jeg ikke trodd at jeg skulle jobbe med hydrogenkraftverk og RHV-container, som er prosjekter jeg holder i nå. Jeg har stor tro på produktene våre, takket være teamet og den enorme kompetansen vi har i selskapet og på verkstedene. Det gjør det gøy å jobbe i Algeco, avslutter han.