Hva er modulbygg og hvordan fungerer de?

Å bruke bygningsmoduler når du skal sette opp et nybygg er en tidseffektiv og pengebesparende metode. Kravene til modulbygg er svært strenge, slik at dere er sikret et bygg med god kvalitet.

Når det settes opp modulbygg, brukes det prefabrikkerte bygningsmoduler (vegg, etasjeskillere, tak og så videre). Modulene forhåndsproduseres på fabrikk og fundamentet blir satt opp på tomten i forkant av monteringen (som skjer på stedet).

I 2014 ble SINTEF Byggforsk engasjert av Husbanken for å se nærmere på bruken av modulbygg sammenlignet med tradisjonelle, plassbygde løsninger. De kom frem til at «… dersom aktørene har god kompetanse på bygging med moduler, kan det gi mange fordeler fremfor tradisjonelle, plassbygde løsninger».

Faktorer som klima, bygningstype og økonomi spiller store roller når det kommer til å sette opp et modulbygg, men med de riktige entreprenørene på teamet er dette problemer som kan løses uten videre komplikasjoner.

Flere positive fordeler med modulbygg

Det er helt klart mange positive fordeler ved å sette opp modulbygg. Kort byggetid, økonomisk gunstig, effektivt oppsett, god kvalitet og gjennomført FDV-dokumentasjon er bare noen av dem. Skal dere sette opp en bygg, for eksempel en barnehage eller et sykehjem, som helst skulle vært ferdig i går, kan et modulbygg være løsningen.

Selv om modulbygg kan være noe låst når det gjelder rom- og planløsninger, samt ha noen begrensninger når det gjelder det estetiske uttrykket, har vi utviklet flere ulike pakkeløsninger som kan passe ethvert behov. Vi har modulløsninger på alt fra skole og barnehagerboligerkontor- og anleggsbygg, samt helse- og omsorgsboliger og sykehjem.

Ulike modulbygg for ulike behov

Det er ikke sånn at det finnes én mal når det kommer til modulbygg. På samme måte som tradisjonelle bygg, kommer modulbygg i alle størrelser og former. Det gjelder å finne det som er rett for deres behov.

Når det kommer til blant annet sykehjem, er vi i Algeco svært opptatt av at modulbyggene som leveres har gode løsninger som er økonomisk gunstige, samtidig som de møter alle byggtekniske krav. På den måten kan ressursene heller gå til beboerne som faktisk skal bo der. Trivsel og brukervennlighet er to nøkkelord vi legger stor vekt på.

Barnehager trenger et godt innemiljø og fleksibilitet. Ventilasjon er viktig og noe vi passer på å ta hensyn til. Vi bruker kvalifiserte arkitekter på alle våre modulbygg, slik at brukervennlighet og smarte løsninger forblir i fokus.

Vi leverer også boliger for vanskeligstilte. Disse er tilrettelagt dem som trenger en robust og moderne bolig som er enkel å vedlikeholde. Rommene er praktiske og løsningene åpne, slik at det er lett å bevege seg rundt.

Kan modulbygg være noe for dere? Våre modulbygg kan enten kjøpes for selveie eller leies for kortere eller lengre perioder. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, slik at du kan få svar på det du lurer på.