God sommer fra Algeco!

Vi tar en titt på hva som beveger seg blant våre produkttjenester modulbygg, boligrigger og brakker, containere og vogner, og forskaling og byggutstyr i sommer, og gjør oss klare til høstens utfordringer.

Kommer til kjernen i hvem vi er

Nå som sommeren endelig er her, kan alle i Algeco gi seg selv et velfortjent klapp på skulderen, og se framover etter de siste utfordrende månedene. 

En av grunnene til at 2022 oppleves som et bedre år, ikke bare i Algeco, men i bedrifter verden over, er at man endelig har kommet seg tilbake på kontoret. Simon Ruud, managing director i Algeco Norway, trekker fram at det fører til effektivitet og raske beslutninger, og at samholdet og kulturen innad i bedriften blir sterkere. 

– Jeg vil veldig gjerne takke alle som har holdt ut gjennom den vanskelige tiden. At de har blitt hos oss, løfter oss til en bedre organisasjon, sier han.

De gode utsiktene ble feiret nå i sommer, på et kick-off i Stavanger som samlet to tredjedeler av organisasjonen. 

– Det er godt å samle bedriften på tvers av sektorer og geografiske områder. Det er viktig for oss å komme til kjernen i hvem vi er. Hvorfor noen har blitt i 45 år, og hvorfor noen har valgt å starte i jobb hos oss for bare noen uker siden, sier Ruud. 

Men selv om det første halvåret har gått strålende og budsjettmålene er nådd, hviler ikke Algeco på sine laurbær så lenge de kan vinnes.
– Vi opplever en organisk vekst og må omdanne organisasjonen. Vi kommer til å ansette flere i løpet av året i alle våre virksomhetsområder. Vi går en spennende tid i møte, sier Ruud.

Redder sommeren med ny barnehage

I løpet av de siste månedene har Algeco satt opp Moelv barnehage. Den består av 15 moduler over én etasje, hele 372 kvadratmeter, med 20 barn per avdeling og kontorplass for de ansatte. Tirsdag 7. juni kunne barna flytte inn, og dermed var sommeren reddet for store og små. 

Det er i samarbeid med Veidekke at prosjektet kom vår vei. De har fått i oppdrag av Ringsaker kommune å sette opp et nytt sykehjem der barnehagen lå, hvor ansvaret for å flytte barnehagen også falt på dem. Veidekke tok kontakt med Algeco for å sørge for en effektiv og sikker oppreisning av modulbygget. Fra de første modulene ble levert i starten av april til det ble ferdigstilt og overlevert i slutten av mai, har vi stått på for å få prosjektet ferdig til sommeren. 

Kommunen vet ikke hvor lenge barnehagen kommer til å stå, og det er mulig den flyttes internt i Moelv senere. Men både kommunen og Veidekke er såpass fornøyde med arbeidet og plasseringen, at det i praksis er et permanent prosjekt, noe modulene er dimensjonert for. Det har vært en glede for oss å ønske barna velkommen til deres nye barnehage i sommer!

Leverer for full maskin til årets festivaler!

Denne sommeren er festivalene endelig tilbake for fullt, for første gang på tre år. I løpet av årene med COVID har unge og gamle blitt sultne på live musikk, matboder og god, gammel festivalstemning. Ettersom Algeco har en rekke produkter nødvendige for å gjennomføre en trygg og minneverdig festival, er det alle mann til pumpene denne sommeren for å leve opp til publikums forventninger. 

Kjøle- og frysecontainere, kioskcontainere/billettcontainere, kontorcontainere, lager containere og mannskapsvogner, er noe av det vi har jobbet på spreng for å få levert til festivaler som Øya, Stavern, Tons of Rock, OverOslo og Slottsfjell. Dessuten har Algeco i mange år vært størst i landet på levering av kjøle- og frysecontainere til festivalmarkedet. På Østlandet er Algeco nærmest enerådende på dette feltet. Etterspørselen er med andre ord stor, med fullbookede bestillinger frem til august, og vi leverer på løpende bånd. 

Det er ingen tvil om at behovet er større nå enn i årene før. Hos alle festivaler vi har levert til tidligere, har forespørselen økt med 50-100 prosent, så det har vært et enormt trykk for å få alt klart til sceneteppet går opp. Men det er slik vi trives, når vi kan levere for fullt og oppleve at både kundene våre og deres festivalgjengere er fornøyde. Og så fort sommeren er over, begynner planleggingen av neste års festivaler. 

Enn så lenge ønsker vi deg en strålende festivalsommer! 

Når ut til mindre prosjektaktører med anleggshotell

Byggebransjen er full av små og store prosjekter. For mindre prosjektaktører som ikke har kapasitet eller budsjett til å rigge opp egne bygg, har Algeco kommet med en spennende, ny løsning: Camp Sandnes, et «hotell» for byggearbeidere på mindre prosjekter.

Hensikten med Camp Sandnes er ikke å være tilknyttet én aktør, men å være åpent for alle som trenger en anleggsleir. For oss i Algeco er det viktig at byggearbeidere føler de har et hjem borte fra hjemmet sitt. Denne campen gir dem soverom, kantine og fellesområder fordelt på tre modulbygg, og kan huse opptil 88 gjester. Planen vår er å snart utvide med et fjerde bygg, slik at det totale antall overnattingsgjester vil kunne være 132. 

Campen holder en høy kvalitet, med store fellesrom, mulighet for klesvask, bredbånd, egne dusjer på hvert rom, og tre måltider inkludert i leieprisen. Det er lagt vekt på sikkerhet, med et nytt system for ansiktsgjenkjenning. Når gjesten skal inn i brakken sin, vil døren åpne seg automatisk, kun ved rommet vedkommende har leid. I tillegg er det også mulig å åpne med nøkkel. 

Camp Sandnes åpnet 6. mai, og er i full sving hele sommeren, og i de neste årene fremover!

Opprettholder høy kvalitet tross utfordrende tider

Den siste tiden har bydd på en rekke utfordringer for oss alle. Slik verdenssituasjonen er, ser vi en økning i pris og en knapphet på råvarer i alle deler av byggebransjen. Dette fører til at større prosjekter settes på vent. I fjor høst var det mangel på trelast, og denne våren har det vært mangel på stål. Dette merkes spesielt i delen av bransjen hvor det stadig trengs nytt byggutstyr. Selv om leveringssituasjonen har vært krevende, går ikke dette på bekostning av kvalitet hos Algeco. 

Takket være god dialog med våre kyndige leverandører, er det ingenting som tyder på at vi skal få leveringsproblemer, hverken i sommer eller i tiden fremover. Leverandørene våre, som ser til at vi alltid har forskalingskassetter, byggegjerder, og annet verktøy og tilbehør på lager, har vist en formidabel evne til å tenke nytt og holde veksten gående. 

Vi setter stor pris på våre leverandører og alt de får til. De hjelper oss med å ivareta våre kunder, og bygge nye relasjoner. Vi er stolte av hvordan både vi og leverandørene våre har håndtert situasjonen. Om du skal bygge med Algeco i sommer, kan du være sikker på at du er i gode hender!