“Et ekstraordinært prosjekt for en kommune”

– Sånn det ser ut nå, går nok hele skolen. De konsentrerer seg om å redde det som reddes kan, men det meste ser ut til å gå ned, sier kommunedirektør Ivar Nævra i Våler til NRK.

I april 2021 ble marerittet til virkelighet. Våler ungdomsskole brant ned og mer enn 200 elever sto uten skolelokaler. Behovet for å få nye lokaler på plass var akutt, og oppdraget gikk til Algeco.
– Vi hadde akkurat begynt å demontere en modulskole i Oslo. Så fort vi var klare, flyttet vi den til Våler kommune for å sette den opp der. I juni sto alt klart, og elevene kunne flytte inn, sier Eirik Eide, prosjektleder i Algeco.

Dette er hverken første eller siste gang Algeco leies inn til et prosjekt der det gjelder å være raske. Det er heller ikke uvanlig at moduler for kontor, skoler, førskoler og overnattingssteder flyttes fra ett sted til et annet.

– Prosjektet hadde en spesiell atmosfære. Alle visste hvor viktig det var å få det til bra. Vi samarbeidet godt med rørleggere, hovedentreprenører og elektrikere fra lokale firmaer, samt våre faste samarbeidspartnere på innvendig modulmontering. Et ekstraordinært prosjekt for en kommune, sier Eide.

Mens byggingen pågikk, hadde elevene hjemmeundervisning. Lettelsen var stor da de fikk flytte inn i de nye lokalene.
– Vi hadde hele tiden dialog med rektoren og kommuneledelsen, som var kjempefornøyde. Disse skolebyggene var tilpasset etter kravene i Oslo, som er de strengeste i hele landet. Inneklimaet er veldig, veldig bra, sier Eide.