– Det var mye mer Texas før

Inge Oseland og Ola Sinnes er som veteraner å regne i Algeco, og har vært gjennom mye sammen etter 25 år som kollegaer. Inges tid i bedriften strekker seg helt tilbake til 1980, da det het Malthus Bygg & Maskin. 17 år senere kom Ola på banen, og siden da har de vært en lagerduo uten like. 

Deres respektive roller er forøvrig Depot Manager (Inge) og Service Manager (Ola). De trekker frem de gode kollegaene og samholdet som grunner til at Algeco er en så god arbeidsplass, og at de har blitt så lenge i bedriften. Men det er en helt annen verden nå enn det var da de begynte. 

– Spesielt på lagersiden, når det gjelder moduler, det er blitt mer oversiktlig. Det er som natt og dag. Før var det ingen som visste hva vi hadde inne. Vi måtte gå og lete etter hver modul, ta en stige og kikke inn for å se hva den inneholdt. Vi hadde ikke nummer på brakkene engang. Alt er mye lettere nå, med all informasjon på både data og papir, sier Inge. 

– Du fikk en tegning, og gikk og lette etter det som så mest riktig ut, skyter Sinnes inn. 

– Vi begynte bare å rive og mekke til vi hadde noe som så sånn cirka riktig ut. Det var mye mer Texas før. 

– Ser bare ut til å øke

De trekker frem modulens kortere byggetid og demontering, deres fleksibilitet og miljøvennlighet som fordeler ved produktet. 

– Vi har alltid lurt på når brakkemarkedet skal bli mettet, men det ser bare ut til å øke. For nå blir det brukt på skoler, barnehager, kontorer, anlegg, kantiner, sier Oseland. 

– Modulene følger jo tida, for eksempel i form av isolasjonstykkelse, som tidligere ikke var store greiene, forklarer Sinnes. 

– HMS visste vi ikke hva var

Jobben pleide å innebære mye reising til anlegg. På den tiden var arbeidet med krevende, og tilstandene noe annerledes. 

– Jeg har vært med helt fra starten, på de store anleggene. Det var en spennende tid, og det sitter igjen, sier Oseland.

– Da var det armer og bein for å få alt på plass. Da snakker vi cowboy. HMS visste vi ikke hva var engang, det har kommet i senere år. 

Oseland er en ihuga fisker på fritiden, og når han ikke er på jobb, trives han best på hytta med familien. Sinnes er enig. 

– Ja, hytta og barnebarna. Mye av fritida går til det.

– Og mye av pengene, ler Oseland.