Algecos nye testprosjekt

Algeco har i mange år gjort leveranser av stillaspresenning til Kaefer, på Equinor sitt anlegg på Kårstø. Det er ofte rundt 1000 ruller à 96 kvadratmeter i løpet av året. Denne brukes både som stillaspresenning og som tildekning av materiell som ikke skal søles til av maling.

I vinter ønsket kundens oppdragsgiver (Equinor) noe nytt: å pakke varene sine inn i tynn plastfolie farget rødt eller oransje. 

De nye fargede foliene skal gjøre pakkene mer synlige for å unngå skader. Dette ble et testprosjekt for Algeco, spesiallaget av vår leverandør Radonduk i England. Den første leveransen ble gjort i månedsskiftet mai-juni. Om produktet viser seg å være vellykket, kan dette bli et krav på alle Equinor-anlegg, og et stort produkt vi leverer fremover. 

En annen stor kunde for Algeco Haugesund er Tools på Stord. Der er det stort sett stillasnett vi leverer, blant annet til det store Aker Solutions-verftet på Stord. Før COVID var vi oppe i leveranser på 21.600 kvadratmeter hver 14. dag. Etter en plutselig bråstopp i produksjon under pandemien, har det nå tatt seg opp til full drift igjen. 

Selv med vanskelige leveranseforhold som følge av pandemien og det politiske klimaet, har vi erstatningsprodukter som fungerer vel så bra, med andre kvaliteter og smalere bredde. Derfor er vi våre kunders foretrukne leverandør, ikke bare på grunn av pris, men fordi vi har kort leveringstid og klarer å supplere med andre produkter når tidene er tøffe.