440 nøkkelfrie soverom til en av Sveriges største byggeplasser

I Skellefteå pågår byggingen av en av Europas største batterifabrikker. Bare noen få kilometer unna bor alle bygningsarbeiderne og entreprenørene – i midlertidige modulbygg som Algeco har satt opp.

– Algeco har virkelig levert. Vi er veldig fornøyde, sier prosjektdirektør Mikael Lindmark.

Om noen år skal rundt 3000 ansatte jobbe på Northvolt-fabrikken, som skal kunne ha kapasitet til å produsere batterier for opptil 800 000 biler hvert år. Mens fabrikken bygges bor entreprenører og underentreprenører i 173 moduler fra Algeco.

– Totalt er det 440 rom med hotellstandard, sier Mikael Lindmark och forteller om anskaffelsen:
– Valget falt på Algeco av flere grunner. Det handlet ikke bare om prisen, de har også et interessant helhetskonsept, både når det gjelder utforming og organisatorisk. Et viktig parameter var de mange referanseprosjektene deres. Det viser at de kan levere denne typen løsninger.

Mikael Lindmark

Planen er at de midlertidige modulene skal brukes i Skellefteå de neste tre til fem årene. Deretter kommer Algeco til å gjenbruke dem til nye prosjekter. Det er en av fordelene med modulbygg.
Men det finnes også flere positive faktorer for kunden, forteller Mikael.

– Størrelsen på prosjektet har gjort at vi har et enormt behov for boliger. De skal oppfylle gjeldende krav, holde høy standard og bare benyttes en viss periode. Det er akkurat det Algeco har levert. Projektets storlek har gjort att vi har ett enormt behov av boende. De ska uppfylla gällande krav, hålla en hög standard och bara utnyttjas under en viss tidsperiod. Och det är precis vad Algeco har levererat.

– Akkurat nå har vi en etablering som pågår med overlevering snart. Det betyr at vi utvider med 220 nye rom.

Modulene har også spennende spesialfunksjoner. Blant annet har alle dørene ansiktsgjenkjenning, noe som gjør prosjektet nøkkelfritt.

– Det var Algeco som tilbød den muligheten, som er en fordel i disse tider. Ved hjelp av den løsningen reduserer vi den fysiske kontakten samtidig som det er veldig enkelt og smidig, sier Mikael.