Skånland skole

Nå blir det bedre boltreplass og store, lyse klasserom for hele småskoletrinnet. 

Til jul kan småskoletrinnet ved Skånland skole endelig flytte inn i det nye undervisningsbygget bestående av syv klasserom, ti grupperom, SFO-rom og et tilrettelagt handicaprom. 

Det 1660 kvadratmeter store bygget, som er fordelt på to etasjer, vil romme hele småskoletrinnet – som til nå har oppholdt seg i trange og uhensiktsmessige lokaler i paviljongen.

Tjeldsund kommunes prosjektleder for undervisningsbygget, Jørn Myhre, er svært fornøyd med både byggeprosessen og resultatet.

– Det har vært et artig prosjekt å være med på, og Algeco har innfridd på alle områder. Modulbygget skal huse omkring 112 elever fordelt på 1. til 4. klassetrinn, og det vil stå klart innen 11. desember, som lovet. 

– Her får barna store og lyse klasserom med god akustikk. Renholderne har allerede sett på lokalene, og de gleder seg til å gjøre rent her. Det er blant annet ingen dørterskler, noe som gjør at de kan kjøre rengjøringsmaskinene gjennom hele bygget. Det vil gjøre arbeidsdagen deres mye enklere. I tillegg til undervisningslokalene, har vi også hatt fokus på utearealene. Her vil elevene kunne aktivisere seg med forskjellige lekeapparater, bålhus, små originale hytter og en akebakke, som også blir en del av et amfi utenom vintersesongen.

Godt samarbeid

Algeco, som har hovedkontor i Stavanger, er også fornøyd med prosjektet. De har levert skolebygg i nesten 30 år, og ifølge senior prosjektleder Tom Meek er dette et av de beste byggene de har levert til undervisningsformål.

– Vi er glade for å kunne vise frem bygget, slik at alle kan se at vi holder det vi lover – og at vi er i rute. Alt har gått etter planen, og vi har ikke hatt noen forsinkelser som følge av Covid-19. Samarbeidet med Tjeldsund kommune som byggherre har vært utelukkende positivt gjennom hele prosessen. Alle involverte har vært løsningsorienterte og engasjerte, og ikke latt seg stoppe av problemer. Det har selvfølgelig vært utfordringer, noe som er naturlig når et nytt bygg skal kobles sammen med et gammelt – blant annet må strøm og gulvvarme hentes fra eksisterende bygg. Vi startet gravingen 11. mai og modulene kom midt i fellesferien, og siden har arbeidet pågått kontinuerlig.

Lokale firmaer

Meek er også fornøyd med de lokale bedriftene som har hatt oppdrag i byggeprosessen.

– I tillegg til en del større firmaer fra Rogaland, har en rekke lokale aktører gjort en god jobb i dette prosjektet. Blant disse er Fagerhaug Maskin, Larsen Bygg og Anlegg, Terra Consult, Team Eriksen og Maling og Miljø.