Nytt konsept for oppbevaring av verktøy

Motek AS jobber med salg av verktøy, festemidler og tjenester til bygg, anlegg og industri. I snart 70 år har de vært ledende innenfor sine fagfelt. De siste årene har de ønsket å øke servicegraden ytterligere, og tok i 2018 kontakt med Algeco for å utarbeide et nytt containerkonsept. 

– Vi ønsket å levere mer totale byggeplanløsninger, sier Ole Christian Kaada, produktsjef i Motek. 

– Vi begynte med et containerkonsept. Vi jobbet tett med Algeco, og i august 2019 lanserte vi løsningen. Vi kom frem til noen faste konfigurasjoner på de røde 10 og 20 fots containerne. De inneholder eksempelvis metallhyller, strømuttak, lys og personaldør med et elektronisk låsesystem. 

Etasjeskap

Men Motek ønsket også noen mindre oppbevaringsløsninger på byggeplassen, det vil si noe som enkelt kunne fraktes mellom etasjene på et bygg. Resultatet ble etasjeskap. 

– Tanken er at kunden kan fylle etasjeskapene med varer slik at de har varene tilgjengelig der de jobber, i stedet for å gå ned flere etasjer hver gang de trenger noe. Algeco kjøpte inn skap som de oppgraderte innholdet i slik at de hadde en høy standard og fremstår med den røde Motek-profilen. 

200 containere

At det nye konseptet og Moteks måte å bestille på kan ha skapt utfordringer for Algeco, legger ikke Kaada skjul på. Av de nærmere 200 containerne Algeco har levert til dem, har alle blitt bestilt én og én av gangen med forskjellige (forhåndsdefinerte) konfigurasjoner. 

– Vi har som nevnt forskjellige konfigurasjoner på containerne, varierende behov hos våre kunder, og våre kunder igjen forventer rask levering. Verken Motek eller Algeco vet når neste bestilling kommer, eller hvilket interiør containerne skal ha. Ved hjelp av et godt samarbeid, spesielt med vår KAM, Kjell Hafsås, og stort pågangsmot på verkstedet hos Algeco, har alt gått seg til og vi har tilfredse kunder, selgere og salgssjefer hos oss, avslutter Kaada fornøyd.