Modulene ved Notre-Dame

Det som tok 200 år å bygge, brant ned på bare noen få timer. Våren 2019 sto Notre-Dame i flammer. Fem år senere skal katedralen gjenåpnes – etter en enorm restaureringsjobb. Der Algeco er en bidragsyter.

Mange fryktet at Notre-Dame var ødelagt for alltid da brannen brøt ut 15. april 2019. Den ikoniske bygningen, som besøkes av rundt 13 millioner ­turister årlig, sto i flammer som tok 15 timer å slukke. En halv time til, og katedralen ville vært en saga blott.

Etter slukningsarbeidet tok det ikke lang tid før president Emmanuel Macron annonserte at katedralen skal bygges opp igjen. 

Og det gjøres blant annet med hjelp fra Algeco.

– Algeco er svært stolte over å være involvert i dette prosjektet. Vi er klare over viktigheten av oppdraget, som har som mål å ønske alle de som daglig jobber med å gjenoppbygge katedralen velkommen, sier Alexis Salmon Legagneur, administrerende direktør i Algeco France.

Algecos leveranse inkluderer 228 moderne utstyrte moduler. Det er alt fra sanitære arealer og garderober til spiserom, og trivelige møterom og kontorer til bygningsarbeiderne. 

I tillegg til å ­transportere, ­konfigurere og installere ­modulene, fikk Algeco også i oppdrag å utføre alt arbeid for blant annet elektrisitet og varme-, ­ventilasjons- og sanitærteknikk.

Installasjonen av modulene skjedde på rekordtid. Etter kun 15 dager var alt på plass.

– Vi måtte levere raskt, da Notre-Dame skal stilles tilbake til opprinnelig prakt allerede våren 2024, sier Philippe Lejeune, kommersiell direktør.

– Kunden har fått en nøkkelferdig leveranse, ferdig tilpasset for å gi bygningsarbeiderne best mulige forutsetninger for å gjenoppbygge den praktfulle katedralen i hjertet av Paris, avslutter han.


Trenger du moduler?

Kontakt en av våre selgere, så vil de veilede deg gjennom hele prosessen.